Zwemmen in het (geleende) geld

Je kunt je dromen werkelijkheid laten worden. Geld lenen is geen schande, zeker als het om een passie of een goed doel gaat. Wilde je altijd al die ene Kawasaki Z H2 2022 kopen, maar kon je wat je tegenhield is de motor financieren? Geen probleem, iedereen heeft er wel eens tegenaan gelopen. Lenen is dan een prima optie, lage rentetarieven en maandelijks lage betalingen doen om af te lossen is allemaal mogelijk. 

Financieren van voertuigen

Niet alleen een gave motor waarmee je die ene tour naar Italië wil maken is mogelijk. In zijn algemeenheid een voertuig financieren is een mogelijkheid. Of dit nu een tractor, auto, busje of motor is. Het is dan wel van belang om te kijken naar welk voertuig je gaat aanschaffen, hoeveel dat kost, je huidige maandelijkse uitgaven (en de bijkomende kosten wanneer je de lening erbij hebt), eventuele regelingen van de geldverstrekker, rentekosten en betaalplannen. Je kunt misschien al wat missen om het vooraf deels te betalen en zo de maandelijkse kosten lager te houden, of een langlopende lening nemen. Daarnaast kunnen sommige financierders eisen dat je het voertuig voor de volledige nieuwwaarde moet verzekeren tegen schade, vuur, diefstal en dergelijke. Doe goed je onderzoek en verdiep je in wat er allemaal bij komt kijken.

Je steentje bijdragen

Een goed doel realiseren met het lenen van geld. Het is al even aangehaald in de inleiding, maar het kan echt. Neem nou als voorbeeld zonnepanelen financieren. Zonnepanelen zijn erg in trek de afgelopen jaren. Ze worden tegenwoordig zelfs vaak standaard geleverd bij veel nieuwbouwhuizen. Als je ze nog niet hebt is het ook geen schande, zonnepanelen financieren kan eenvoudig en wordt vaak zelfs gestimuleerd door de overheid of een geldverstrekker. Het is bijvoorbeeld mogelijk dat de gemeente waarin je woonachtig bent een subsidie verstrekt voor het aanschaffen van de zonnepanelen. Ze zijn namelijk duurzaam, verminderen je ecologische voetafdruk en op langere termijn nog rendabel ook (na ongeveer 7 jaar heb je de kosten er uit). Een zogeheten duurzaamheidslening is ook geen uitzondering, de voorwaarden zijn hier vaak voordeliger voor de lener. Ook is het mogelijk om bij een aantal geldverstrekkers je zonnepanelen te financieren door een hogere hypotheek te nemen. Deze hypotheekrente kan dan weer deels aftrekbaar zijn afhankelijk van je individuele situatie.

Kortom, ongeacht met welk doel je wilt gaan lenen en hoeveel dit is; verdiep je in de voorwaarden, regelingen en de geldverstrekker. Ga eventueel een gesprek aan met een expert die je beter op gang kan helpen wanneer je er zelf niet uitkomt.

 

Dit bericht is geplaatst in Vrije Tijd. Bookmark de permalink.

Geef een reactie