Leuke ideeën voor surprises dit jaar

De wintermaanden komen er aan en dat betekent dat sinterklaasavond en kerst heel dichtbij zijn! Ga je dit jaar loodjes trekken en weet je niet wat je voor diegene moet maken? Lees dan even verder. In dit blog zet ik een aantal leuke suprise ideeën op een rijtje.

Kijkdoos

Een kijkdoos maken klinkt misschien als iets wat je op de basisschool deed, maar je kan het zo ingewikkeld en mooi maken als je wilt. Met kartonnen dozen kun je bijvoorbeeld mooie kijkdozen maken in combinatie met lichtjes, papier marché, verf en verschillende kleuren crêpepapier. In die kijkdoos kun je dan een cadeautje verstoppen of een aanwijzing naar het cadeau. Een andere manier om een soort kijkdoos te maken, is om een boek of houten doos te gebruiken. Heb je bijvoorbeeld een dik oud boek dat je niet meer gebruikt? Dan kun je daar je eigen kunstwerk van maken door papier uit te snijden, erin of erop te schilderen en verwijzingen te verstoppen. Zoek op het internet maar eens op (book) diorama ter inspiratie!

Iets persoonlijks namaken

Veel mensen kiezen hiervoor tijdens het maken van een surprise: iets namaken wat degene die jij getrokken hebt heel erg leuk vindt. Als je dit wilt doen moet je natuurlijk wel weten wat zijn of haar hobby’s zijn. Houdt diegene bijvoorbeeld van voetballen? Dan zou je een voetbal of voetbalveld kunnen namaken. Is hij of zij gek op muziek? Dan kun je een muziekdoosje, instrument of microfoon namaken. Alles is mogelijk met een beetje creativiteit! Op deze manier maak je echt iets wat bij diegene past.

Persoonlijk scrapbook

Iets anders dat heel erg leuk is om voor iemand te maken, is een scrapbook of fotoboek. Heb je veel leuke foto’s samen met iemand? Dan kun je bijvoorbeeld een fotoboek maken met allemaal foto’s van dingen die jullie samen hebben gedaan. Een scrapbook is nóg leuker en creatiever: daarin kun je ook persoonlijke berichtjes, souvenirtjes en heel veel plaksels plakken. Heb je bijvoorbeeld de tickets naar een concert bewaard waar jullie samen naartoe zijn gegaan? Plak die er dan in met een verhaaltje over de dag zelf erbij. Om een scrapbook goed aan te pakken, is het verstandig om eerst allerlei spulletjes en foto’s te verzamelen. Pas als je alles gesorteerd hebt en genoeg knutselspullen in huis hebt is het tijd om alles in het plakboek te plakken! Op die manier zorg je er namelijk voor dat de kleuren en foto’s goed bij elkaar passen.

Dit bericht is geplaatst in Vrije Tijd. Bookmark de permalink.

Geef een reactie