Zekerheid met de kerst

We stevenen met een behoorlijke vaart af op de belangrijkste maand in het jaar: de decembermaand. In de decembermaand vieren we een hoop feesten. Feesten die bedoeld zijn voor de kinderen maar vooral feesten die ons even stil laten staan en ons eraan herinneren dankbaar te zijn voor alles wat we hebben. Toch kan onzekerheid nog steeds in je leven spelen en een behoorlijke wig drijven tussen jou en dierbaren, zeker in deze tijd.

In het geval van onzekerheid

Zo kan het zijn dat je gezegend bent met een zwangerschap maar dat de periode daar voorafgaand wat rommelig is verlopen. Zo kan het zijn dat je gebroken hebt met je partner of wisselende relaties hebt gehad maar nu een vaste partner hebt. Dat geeft onzekerheid wat betreft de biologische vader van de aanstaande baby. Gelukkig kan je dan een vaderschapstest kopen, die geeft je zekerheid.

Voor of na de geboorte

Met een vaderschapstest wordt het DNA van de baby vergeleken met dat van de vader om zo te zien of de twee overeenkomstig zijn. Op die manier kan vastgesteld worden of de geteste vader, de biologische vader van het kind is. En het mooie aan en vaderschapstest is dat je deze soms al kan doen voor het kindje ter wereld is. Zo heb je duidelijkheid voor de hectiek van het leven met een pasgeboren baby’tje begint. In die tijd wil je namelijk alleen maar oog hebben voor de kleine.

Duidelijke afspraken

In deze onzekere tijd is het van belang dat je goed met je partner of ex-partners praat. Je praat over de situatie maar ook over de mogelijke resultaten. Zo weet iedereen uiteindelijk waar hij of zij aan toe is. En dat geeft rust. En rust is natuurlijk ook belangrijk voor de baby, die mogen we in dit verhaal absoluut niet vergeten.

Een kindje om van te houden

Want hoe hectische of onvoorzien de situatie ook is, we hebben wel te maken met een baby van vlees en bloed en die verdient natuurlijk gewoon het beste. En zeker nu we de kersttijd weer ingaan is het belangrijk om stil te staan bij alles wat ons gegeven wordt. Dat deze tijd moeilijk kan zijn, of misschien wel voor duidelijkheid en opluchting kan zorgen, dat is duidelijk. Maar verder heb je zelf in de hand hoe jullie ermee omgaan, niet alleen voor jullie zelf, maar ook voor die kleine hummel in de buik.

Dit bericht is geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord