Het is een winterwonder tuin

De herfst is al goed onderweg en het duurt niet lang meer voor het officieel winter is. Soms als we nu naar buiten stappen, voelt het al zo. We zien het veel terug in de natuur, die maakt zich op voor een winterslaap om de krachten te sparen. In de koudere maanden trekken we veel meer naar binnen, maar buiten is het ook heerlijk! Alleen moet je wel weten waar je die heerlijkheid moet zoeken of hoe je die zelf creëert. In deze blog vertel ik je daar over. Lees je mee?

Gereed voor de vorst

Waarschijnlijk staan er meer dan genoeg plantjes in jouw tuin. Nu kan niet ieder plantje even goed tegen de kou. In de zomer doen die planten het prima buiten in de tuin maar zodra de temperatuur onder het vriespunt komt, kunnen ze er niet meer zo goed tegen. Zoek uit of jij zulke plantjes in je tuin hebt en verplaats die naar binnen, in huis of in de schuur. Zo voorkom je dat ze kapotvriezen. Dat zou zonde zijn.

Onderhoud in wintertuin

Zo zie je maar dat het onderhoud aan je tuin niet meteen stopt als de herfst haar intrede maakt. Sowieso zal je de komende tijd nog zo nu en dan je tuintje moeten bijhouden als het gaat om onkruid. Zolang het niet vriest, groeit onkruid namelijk alsmaar door. Het gaat dan onopgemerkt je eigen planten in de weg zitten en het neemt zomaar je tuin over. Wees alert en voorkom dat! Daar zal je tuin je voor bedanken maar het scheelt ook een hoop werk in de lente als je dat nu een beetje bijhoudt.

Relaxen op de veranda

Er is niks lekkerder dan in je eigen tuin ontspannen. Maar dan moet je wel een beetje bescherming hebben tegen de elementen. Zorg voor een overkapping tuin waar je de lounge set onder kan zetten. Met een heater en dekentjes zit je dan heerlijk warm en kan je toch genieten van de frisse buitenlucht. Bouw zelf of laat een douglas veranda bouwen zodat je ook van de koude stenen af zit. Dat staat niet alleen heel mooi aan je huis. Het is ook nog eens gemakkelijk in de zomer én winter.

Feestelijk versierd

De feestdagen komen er ook weer aan. Vergeet niet je tuintje een beetje te versieren met wat mooie verlichting hier en daar. Zeker nu het vroeg donker wordt, ziet dat er enorm gezellig uit!

Dit bericht is geplaatst in Vrije Tijd. Bookmark de permalink.

Geef een reactie