Besparen op je hypotheekrente? Met deze tips lukt het! 

Wil jij je maandlasten verlagen door te profiteren van een lagere hypotheekrente? De rente is de afgelopen paar jaar steeds lager geworden. Hierdoor is het voor veel nieuwe kopers mogelijk om tegen een gunstige rente een huis te kopen. Maar hoe kun je als huizenbezitter nu profiteren van deze lage rente? Op welke manier jij kunt profiteren van de lage hypotheekrente is afhankelijk van je persoonlijke situatie. In dit blog lees je een aantal manieren waarop jij profijt kunt hebben van de actuele hypotheekrente! 

 

  1. Het oversluiten van je hypotheek

Het oversluiten van jouw huidige hypotheek naar een andere aanbieder, kan je de mogelijkheid bieden om te profiteren van een de lage actuele hypotheekrente. Let wel op, sluit je jouw hypotheek over gedurende de rentevaste termijn? Dan kan je huidige hypotheek aanbieder je een boete laten betalen. Ben je benieuwd bij welke verstrekker jij de laagste rente betaalt? Kijk dan eens op hypotheekrente.nl, hier kun je verschillende verstrekkers met elkaar vergelijken en direct voor de meest goedkope optie kiezen! 

 

  1. De rentevaste periode verlengen

Veel mensen kiezen voor een rentevaste periode van tien jaar, terwijl het met de huidige hypotheekrente voordeliger kan zijn om te kiezen voor een langere rentevaste periode. Hierbij profiteer je als klant langer van de huidige lage rentestand en dek je jezelf in voor eventuele toekomstige rentestijgingen. 

 

  1. Je aflossingsvrije hypotheek versneld aflossen of wijzigen

Heb je een aflossingsvrije hypotheek? Dan betaal je extra rente omdat de verstrekker extra risico loopt. Dit komt doordat je pas aan het einde van de looptijd van de hypotheek de volledige som moet aflossen. Veel mensen kunnen aan het einde van de looptijd niet de (volledige) som aflossen, waardoor ze vervolgens weer een nieuwe lening aan gaan vragen. Hierdoor is het risico van de verstrekker op het niet volledig aflossen verhoogd en berekenen ze een hogere rente aan jou door. Kun je eerder aflossen, of hem oversluiten naar een andere soort hypotheek? Dan loopt de verstrekker minder risico en kun je een lagere rente betalen. Sluit je de hypotheek over bij dezelfde partij? Dan hoef je meestal geen oversluitkosten of boetes te betalen. 

 

  1. Overstappen op een hypotheek met NHG

Heb jij een hypotheek zonder NHG? Dan kan het voordelig zijn om de hypotheek over te sluiten naar een NHG hypotheek. Doordat de bank met de NHG meer zekerheid heeft over het nakomen van de betaalafspraken, kun je een lagere hypotheekrente gaan betalen. 

Dit bericht is geplaatst in Wonen. Bookmark de permalink.

Geef een reactie