Een bril kopen voor je kind(eren)? Hier moet je op letten! 

Ga je voor het eerst een bril kopen voor één of meer van je kinderen? Bij de aankoop van een kinderbril zijn er andere zaken belangrijk dan bij het kopen van een bril voor volwassenen. Als ouder en/of verzorger wil je natuurlijk de ideale bril voor jouw kind vinden! Daarom lees je in dit artikel de beste tips bij het kopen van een kinderbril. 

Het uiterlijk van de bril

Ieder kind heeft natuurlijk zijn eigen voorkeuren en smaak. Veel kinderen zijn hier enorm standvastig. Je doet er dan ook goed aan hier rekening mee te houden, zodat je kind zijn of haar bril ook graag zal willen dragen. Soms willen kinderen bijvoorbeeld graag een bril die lijkt op de bril van zijn of haar favoriete zanger, acteur of influencer. Andere kinderen hebben graag een bril in hun lievelingskleur, of een opdruk met bepaalde figuren. Kijk daarom samen met je kind op zoek naar de juiste bril. Ga bijvoorbeeld de bril online samen uitzoeken en aanpassen naar de wensen van je kind. Door je kind bij dit proces te betrekken, zal hij of zij blijer zijn met de bril.

Kwaliteitseisen

Kinderbrillen moeten aan specifieke eisen voldoen, zeker als het een bril betreft voor een kind wat jonger is dan tien jaar. Zo is het belangrijk dat het montuur wel tegen een stootje kan en dat de bril goed blijft zitten. Daarom doe je er goed aan om te kiezen voor een sterk, maar licht, titanium montuur. Dergelijke monturen kunnen wel tegen een stootje en zullen bij eventuele vervormingen weer teruggaan naar hun originele vorm. Ook is het belangrijk dat een kinderbril gekrulde haakjes heeft (ook wel krulveren genoemd), zodat de bril goed achter de oren blijft hangen wanneer je kind lekker aan het spelen is. Ook is dit belangrijk omdat de neus van jonge kinderen niet volledig ontwikkeld is en daarom weinig ondersteuning biedt voor de bril. Zorg er wel voor dat de haakjes bedekt zijn met een plastic randje, anders kan het materiaal voor huidirritaties gaan zorgen. 

De brilglazen

Kies bij kinderbrillen altijd voor kunststof glazen. Deze glazen zijn licht en kunnen niet breken als je kind valt, zo voorkom je beschadiging van de ogen van je kinderen door glasscherven. Let er wel op dat de glazen voorzien zijn van een antikraslaag. Zorg er daarnaast voor dat je kind precies de juiste sterkte bril krijgt; wanneer het percentage niet optimaal is dan zal het zicht van je kind zich slecht gaan ontwikkelen en snel achteruit gaan. 

 

Dit bericht is geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink.

Geef een reactie