Waar begin je bij het investeren in vastgoed?

Vastgoedbeheer is een interessante manier van beleggen. Belangrijk hierbij is om zorgvuldig te kijken naar de verschillende voor- en nadelen per vastgoed categorie. Bij het beheer van een bedrijfspand, appartementencomplex en/of een nieuwbouwproject komen er veel factoren kijken. De doelgroep die je wilt bereiken is vooral een belangrijk aspect om mee te nemen in je overweging, zodat het type vastgoed waarin je wilt investeren goed past bij jouw verlangens. Sommige mensen zouden bijvoorbeeld liever bedrijven als doelgroep willen hebben, met als voordeel dat bedrijfspanden relatief goedkoop zijn t.o.v de huurprijs die je er (maandelijks) voor kan vragen. Zo zijn er dus per categorie voor- en nadelen die handig zijn om goed uit te zoeken voordat je investeert in vastgoed.

 

Online aanbod van vastgoed

Tegenwoordig worden woningen ook op andere manieren aangeboden bijvoorbeeld via websites als: Airbnb.nl, Booking.com, Roompot.nl enzovoorts. Deze manier van het aanbieden van je vastgoed kan wellicht erg goed bij je passen. Echter, hier kunnen ook wat nadelen aan zitten zoals het moeten betalen van commissie en/of minder zekerheid hebben vanwege het niet hebben van vaste contracten met huurders. Belangrijk is dus om dit soort factoren mee te nemen in je overweging hoe je je vastgoed wilt aanbieden. Zoek je toch naar meer zekerheid? Dan is het wellicht toch fijner om je vastgoed op een andere manier aan te bieden, zodat de huurinkomsten voor een bepaalde tijd al vast afgesloten zijn en je niet voor verrassingen komt te staan. 

 

Een vakantiehuis als vastgoed

Vaak kiezen grote gezinnen ervoor om te verblijven in een vakantiehuis, dit omdat het soms voordeliger is dan een verblijf in een hotel en bovendien als ‘gezelliger’ kan worden ervaren. Een vakantiehuis aan zee is ideaal voor grotere gezinnen die de rust willen opzoeken aan het strand. Echter kan het aan de kust erg druk worden met mooi weer, waar niet iedereen behoefte aan heeft. Een goed alternatief zou dan kunnen zijn een vakantiehuis friesland aan het water. Friesland heeft prachtige meren en een groot aantal wateractiviteiten om aan te bieden, wat leuk is om te doen met de familie. Aan deze meren is het bij hoge temperaturen vaak toch rustiger dan aan de kust, dus is dit aantrekkelijker voor mensen die tijdens de warme dagen naar rust verlangen. Vakantiehuizen kunnen zeker ook een goede belegging zijn, tegen relatief hoge (week)inkomsten. En mocht je nu zelf behoefte hebben aan ontspanning, kan dit misschien wel de perfecte plek zijn om er gebruik van te maken. 

Dit bericht is geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink.

Geef een reactie