Voertuigen verzekeren

Als je een voertuig aanschaft, moet je dat voertuig ook verzekeren. Een verzekering is superbelangrijk. Ook al denk je misschien, joh, die schade betaal ik wel als het zo ver komt. Ja, de schade aan je eigen voertuig kan je misschien best nog voor lief nemen. Maar je moet er ook rekening mee houden dat je schade aan anderen kan toedoen. Als jij iemand permanent verwondt, moet jij de kosten daarvoor dragen, en dat kan gigantisch oplopen. Voor dat soort zaken moet je zorgen dat je goed verzekerd bent. Per voertuig kan je van alles verzekeren. 

Motor

Als je een motor hebt, is een goede verzekering een must, want op een motor ben jij zelf veel kwetsbaarder dan wanneer je in een auto zit. Zorg er dus voor dat je jezelf goed verzekert. En natuurlijk heb je standaard de WA; dat is de verzekering die de kosten dekt voor de schade die jij aan anderen toebrengt. Je kan je ook nog verzekeren voor schade buiten jouw schuld, zoals diefstal, brand, en dat soort dingen. Check wel goed de voorwaarden en de maximale vergoedingen en weeg die af tegen de premiekosten. Als je echt alles op safe wil spelen, kan je een motorverzekering all risk nemen. Die is wat prijziger, maar dan ben je wel op alles voorbereid, als je dat wil. Je kan een verzekering motor berekenen en vergelijken wat de opties zijn en wat jouw voorkeur heeft. 

Auto

Voor de meeste voertuigen met een motor gelden dezelfde soort verzekeringen. Dus ook voor een autoverzekering heb je vergelijkbare keuzes. Als je zo min mogelijk wil betalen elke maand, ga je voor een WA-verzekering. Dan ben je dus alleen verzekerd voor de schade aan derden. Maar als je een studentenauto hebt die toch al niet zo veel waard is, dan kan dit wel de moeite waard zijn. Als je die auto in de prak rijdt zal het niet de moeite waard zijn om die weer op te knappen. Heb je wel een tweedehandsauto, maar wel eentje die nog even mee kan, dan kan je een WA+ overwegen. Dat is een WA met beperkte dekking. Hierbij wordt bijvoorbeeld ook schade door de natuur gedekt, zoals storm. 

Overig

En zo zijn er nog veel meer voertuigen die je op vergelijkbare manieren kan verzekeren. Denk aan een scooter, oldtimer, bromfiets of quad. Zelfs een zijspan kan je verzekeren. En doe dat ook vooral. Weet je niet zo goed welke verzekering je nodig hebt, dan kan je altijd contact opnemen met bedrijven die dit regelen of een aantal vergelijkingen bekijken. 

Dit bericht is geplaatst in Vrije Tijd. Bookmark de permalink.

Geef een reactie