Verzekerd zijn van een tevreden omgeving tijdens een bouwproject, lees dan verder!

Zodra er een bouwproject ingepland staat is het belangrijk om te kijken voor een omgevingsmanager. Een omgevingsmanager zorgt namelijk voor alle relaties binnen, maar ook buiten het project. Denk bijvoorbeeld aan omstandigers die naast het bouwproject wonen. Deze mensen moeten ingelicht worden dat er een bouwproject ingepland staat. Bovendien is het ook belangrijk dat er gedurende de bouw goed contact is met de omwonenden.

Voorkom klachten en zorg voor een goed management

Het is belangrijk om bij een project klachten te voorkomen van omstandigen. Dit wil je natuurlijk niet hebben, omdat jullie allemaal willen kunnen genieten van een prachtig resultaat. Daarom is het belangrijk om als omgevingsmanager alles goed te organiseren. Praat met omwonenden zodat ze zich ook gehoord voelen als er iets niet fijn is. Als er ergens een verandering gedaan kan worden om omwonenden tevreden te houden, dan is het ook handig om deze verandering uit te voeren. Hierdoor is iedereen blij met het project en kunnen omwonenden profiteren van een fijn, maar ook spoedig lopend project.

Laat weten wat je doet en houd contact

Het is belangrijk om te laten weten wat je gaat doen. Hierom is het handig om te kijken voor de omgeving app. De omgevingsapp is erg handig voor bouwprojecten. Je kunt er namelijk in zetten wat er gaat gebeuren binnen het project. Hierdoor kunnen omwonenden er rekening mee houden, of worden ze zelfs gewaarschuwd voor bijvoorbeeld geluidsoverlast. Omnium kan jou deze voordelen geven. Wil jij als omgevingsmanager ook gebruik maken van deze app? Dan is het handig om eerst even contact op te nemen met het bedrijf. Zo kan het bedrijf je nog een aantal dingen uitleggen voordat je besluit om de app te kopen.

Hoe weten omwonenden dat er wat gaat gebeuren?

Je hebt eventueel de mogelijkheid om via de post de omwonenden te informeren dat er binnenkort een project komt. Daarnaast kun je dit ook gemakkelijk via de app doen. Via de app komen buurtbewoners er snel achter dat er iets staat te gebeuren. Voor omwonenden is dit natuurlijk heel fijn. Daarnaast worden omwonenden ook voor mogelijk gevaarlijke situaties gewaarschuwd. Naast het plaatsen van meldingen is het ook belangrijk dat er gereageerd wordt op vragen van buurtbewoners. Het contact dient soepel te verlopen zodat buurtbewoners zich ook echt gehoord voelen. Om een volgend project nog beter aan te pakken is het verstandig om goed te kijken naar de feedback.

Dit bericht is geplaatst in Wonen. Bookmark de permalink.

Geef een reactie