IJsblokjesmachine

De tijd dat je aan ijsblokjes moest zien te komen door de werken met allerlei plastic bakjes en plastic zakjes ligt gelukkig mijlenver achter ons. Wanneer je tegenwoordig wilt beschikken over ijsblokjes, dan kun je maar beter kiezen voor een ijsblokjesmachine. Ze zijn er in allerlei soorten en maten en geschikt voor thuis en in de horeca. Het is maar net hoeveel ijsblokjes je denkt te gaan maken. 

IJsblokjes? Heerlijk voor bijvoorbeeld in de frisdrank

IJsblokjes? Ze zijn heerlijk in bijvoorbeeld frisdrank, maar zeker ook in cocktails, ijs drankjes en andere drankjes. Ze zijn echter nog veelzijdiger. Stoor jij jouw hoofd of voet of ben je gestoken door nare beestjes, een ijsblokje helpt dan echt heel erg goed. Ook om die reden is een ijsblokjesmachine al een zegen.  Natuurlijk bestaat er een groot verschil tussen de ijsblokjesmachines voor thuis en voor in de horeca. Groot verschil is natuurlijk de capaciteit. De machine voor in de horeca is geschikt voor honderden ijsblokjes per dag, die voor thuis heeft een wat minder grote capaciteit. Ondertussen zijn er tal van vriezers en koelkasten die beschikken over een ingebouwde ijsblokjesmachine.  En de mogelijkheden worden groter en groter. Het is wel handig om te kiezen voor een ingebouwde machine. Dat bespaart je ruimte want je hebt er zo dus niet nog een apparaat in de keuken bij. 

Hoe werkt een ijsblokjesmachine precies?

Veel mensen zijn benieuwd naar de werking van een ijsblokjesmachine. In principe kun je stellen dat de machine exact zo werkt als hoe je op handmatige wijze ijsblokjes produceert. Je vult de machine simpelweg met water, en vervolgens ontstaan er ijsblokjes. Wat wel een groot verschil is ten opzichte van het met de hand maken van ijsblokjes, is de wachttijd. Wanneer je beschikt over een ijsblokjesmachine, dan kun je al heel erg snel beschikken over ijsblokjes. Veel sneller in elk geval dan wanneer je zelf met het maken van ijsblokjes aan de slag gaat.

De deur hoeft niet open en daardoor is van temperatuurwisselingen geen sprake

In de ideale situatie kies je voor een ijsblokjesmachine die plaats heeft in een open gedeelte van de koelkastdeur. Je hoeft dan de vriezer of de koelkast niet eens te openen om aan ijsblokjes te komen. Dit is ook beter voor de vriezer of de koelkast, die op deze manier namelijk niet bloot komt te staan aan temperatuurwisselingen dit omdat de deur niet steeds geopend hoeft te worden. 

Dit bericht is geplaatst in Lifestyle. Bookmark de permalink.

Geef een reactie