Hondenschoenen kopen

De markt voor hondenmode groeit in toenemende mate. Bekende merken brengen hondenkleding op de markt en sommige ontwerpers richten zich zelfs speciaal op hondenmode. Vooral onder millennials is hondenmode een razend populaire trend. Wat verstaan we eigenlijk onder hondenmode? Het betreft zowel kleding als schoenen. Ben jij van plan om binnenkort schoenen te kopen voor jouw viervoeter? Lees snel verder en kom erachter waar je allemaal op moet letten. 

Verschillende soorten schoenen

Als je in de winkel staat, heb je de keuze uit allerlei verschillende schoenen. Dit is ook het geval bij hondenschoenen. Het is zaak dat je alvorens het winkelen, weet wat voor soort schoen je wilt kopen voor jouw hond. Wat voor hondenschoenen zijn er dan eigenlijk? Ten eerste zijn er hondenschoenen die een echte zool hebben. Deze lijken het meeste op reguliere schoenen. Daarnaast zijn er flexibelere, sokvormige schoenen. Tenslotte kun je ook gaan voor rubberen hondenlaarzen. Iedere hond ervaart schoenen op een andere manier. Daarom is het goed om de hondenschoenen eerst uit te proberen voordat je deze daadwerkelijk koopt.  

Ga voor het juiste materiaal

Er worden verschillende soorten materialen gebruikt om hondenschoenen te maken. Het is goed om je bewust te zijn van deze verschillende materialen. Er is een onderscheid tussen natuurlijke en synthetische materialen. Natuurlijke materialen zijn vooral geschikt voor de zomer. Deze zorgen er namelijk voor dat de schoen optimaal blijft ademen waardoor het niet te warm wordt voor je hond. Ook neemt natuurlijk materiaal vocht uitstekend op. Voorbeelden van natuurlijk materiaal zijn katoen, natuurrubber of leer. Daarnaast heb je synthetisch materialen. Deze worden sneller vuil dan natuurlijk materiaal, maar zijn vaker goedkoper. Voorbeelden hiervan zijn polyurethane, gaasweefsel of neopreene. 

De maat achterhalen

Wij mensen weten natuurlijk goed wat onze schoenmaat is. Voor honden is dit iets lastiger te bepalen. Toch kun je thuis snel achter de schoenenmaat van je hond komen. Een tip is om je hond op een wit papier te laten staan met zijn poten. Vervolgens kun je de omtrek natekenen. Het is aan te raden om dit bij iedere poot te doen, zodat je van de extreemste gevallen uit kunt gaan. Zo is de schoen nooit te klein. Heb je de afmetingen, dan zijn er op het internet genoeg maattabellen te vinden. 

Kosten van hondenschoenen

Uiteraard hangt er een prijskaartje aan hondenschoenen. De prijzen verschillen per schoenensoort, het materiaal waarvan ze zijn gemaakt en de kwaliteit in het algemeen. Ga jij voor voordelige hondenschoenen? Dan kun je vaak al voor tien euro een schoenenpaar scoren. Ben je bereid om iets meer te betalen voor extra kwaliteit. Dan moet je denken aan dertig euro. Wil je graag een hoge kwaliteit, waterdichter schoenen en een stevige zool? In dat geval kan het zijn dat je tegen de zestig euro aanzit. 

Dit bericht is geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord