De voordelen van elektrische heftrucks

Duurzaamheid is een actueel en belangrijk thema in Nederland. Mensen maken steeds bewustere keuzes als het aankomt op het milieu. Niet alleen consumenten kopen milieubewuster, ook in de bedrijfswereld is duurzaamheid een belangrijk thema. Bedrijven proberen actief hun steentje bij te dragen aan een beter klimaat. Heeft jouw onderneming een heftruck nodig? Overweeg in dat geval een elektrische heftruck. Hieronder lees je over de voordelen die elektrische heftrucks met zich meebrengen. 

Minder onderhoudskosten

Een onderneming is er uiteraard te allen tijde op gefocust op geld te besparen. Efficiënt doelen bereiken is de norm. Met een elektrische heftruck is het mogelijk om geld te besparen. Dit komt doordat deze heftrucks lagere onderhoudskosten met zich meebrengen in vergelijking met LPG of Diesel heftrucks. Een elektrische heftruck bevat namelijk minder mechanische componenten, wat het onderhoud goedkoper maakt. Daarnaast bevatten elektrische heftrucks hierdoor minder onderdelen die mogelijk vervangen moeten worden. Dit scheelt tevens geld. 

Eenvoudig rijden in een elektrische heftruck

Wanneer je in een LPG of Diesel heftruck rijdt, moet je uiteraard altijd koppelen. Bij een elektrische heftruck is dit helemaal niet nodig. Sterker nog, je hebt slechts te maken met het gaspedaal en het stuur. De elektrische vorkheftrucks hebben een automatische aandrijving die in de afgelopen jaren flink verbeterd is. Zo wordt het rijden voor de bestuurder soepeler en comfortabeler gemaakt. 

Propaan wordt overbodig

Een elektrische heftruck is een flinke investering. Ondanks de hoogte van de investering, is het zeker het geld waard. Propaan wordt immers overbodig bij een elektrische heftruck. Wanneer je een LPG heftruck aanschaft, moet je deze bijvullen met propaan. Dit kost niet alleen geld, het beheren van propaanleveringen neemt ook flink wat tijd in beslag. Daarnaast zorgt het beheer van propaanleveringen voor redelijk wat stress gezien het feit dat bestellingen en leveringen soms laat zijn. Met een elektrische heftruck bespaar je veel tijd en hoef je geen stress meer te ervaren. Deze hoef je namelijk niet bij te vullen met propaan. Je kunt de heftrucks gewoon op het werk opladen met elektriciteit. 

Een comfortabele rijervaring

Over het algemeen geven bestuurders van een elektrische heftruck aan dat deze een comfortabelere reiservaring bieden. Dit heeft onder andere te maken met de stille motor. Ook heb je te maken met minder trillingen. Het is dus een echte aanrader om te gaan voor een elektrische heftruck, ondanks dat LPG en Diesel heftrucks ook een hele goede optie zijn. Wil je binnenkort een heftruck kopen? Bedenk dan goed of je gaat voor een elektrische, LPG of Diesel heftruck. 

 

Dit bericht is geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink.

Geef een reactie