Zwemvest kind

Voor een veilige dag op het water is het belangrijk voor kinderen om een goed zwemvest te dragen. Een zwemvest zorgt ervoor dat je goed blijft drijven in het water. Voor kinderen zijn er twee soorten zwemvesten. Je hebt reddingsvesten en zwemvesten. Het verschil is dat je bij een reddingsvest automatisch op je rug gedraaid wordt en dat je bij een zwemvest alleen blijft drijven. Als kinderen nog geen zwemvest hebben dan is het heel belangrijk om een reddingsvest te gaan dragen.

 

Zwemvesten zijn gemaakt van twee soorten materiaal. Je hebt zwemvesten van nylon en zwemvesten van neopreen. Het verschil is het draagcomfort van de zwemvesten. Wanneer je nat bent of een wetsuit aan hebt dan zit een zwemvest van neopreen comfortabeler. Wanneer je droog bent is het vaak fijner om een nylon zwemvest te dragen. Ook droogt een nylon zwemvest veel sneller dan een neopreen zwemvest.

 

Zwemvest

 

Het is tijdens een watersportdag verstandig om regelmatig een zwemvest te dragen. Een zwemvest helpt je om te blijven drijven in het water. Een zwemvest is iets anders dan een reddingsvest. Een reddingsvest zorgt ervoor dat je automatisch op je rug drijft als je in het water valt een zwemvest zorgt voor dat je blijft drijven.

 

Naast allemaal verschillende kleuren zwemvesten zijn er ook andere grote verschillen. Er zijn bijvoorbeeld zwemvesten die gemaakt zijn van neopreen en zwemvest die gemaakt zijn van nylon. Een neopreen zwemvest is gemaakt voor wake boarden, waterskiën, funtubes, en andere actie sporten op het water. Een neopreen zwemvest vangt namelijk de klap een beetje op als je ineens hard in het water valt. Ook zijn er zwemvesten die speciaal gemaakt zijn voor het zeilen. In deze zwemvesten heb je over het algemeen iets meer bewegingsvrijheid.

 

Reddingsvest

 

We hebben het al een paar gehad over reddingsvesten. Zoals eerder beschreven zorgt een reddingsvest erdoor dat je automatisch op je rug gedraaid wordt. Dit is speciaal gemaakt voor mensen zonder zwemdiploma of voor mensen die op zee varen en de kans hebben om bewusteloos te raken. Er zijn twee soorten reddingsvesten namelijk automatische reddingsvesten en normale reddingsvesten. Automatische reddingsvesten worden veel gebruikt door watersporters die de hele dag op het water zitten. Want deze reddingsvesten zitten iets comfortabeler dan standaard reddingsvesten.

 

Je hebt reddingsvesten vanaf 150 N tot en met 300 N. Vaak wordt gedacht dat het aantal Newton te maken heeft met het gewicht van de persoon die het reddingsvest aan heeft. Maar dat is niet helemaal correct. Het aantal newton geeft het drijfvermogen aan. Als je in hoge golven ligt heb je meer newton nodig dan als je in een meertje ligt.

Dit bericht is geplaatst in Lifestyle. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord