Alles wat je moet weten over de damesfiets

Als je besluit een damesfiets aan te schaffen zijn er altijd een aantal praktische aandachtspunten waar je rekening mee moet houden. Zo moet je bepalen of je een damesfiets met of zonder versnellingen wilt, waar het materiaal van de fiets uit bestaat en welke framemaat het beste bij je past. Maar het meest belangrijk is toch wel voor wat voor doeleinden je de fiets gaat gebruiken. Dit artikel geeft aan welke soorten damesfietsen er zijn en hoe je de ideale framemaat kan berekenen voor jouw nieuwe damesfiets.

Het gebruiksdoel van je damesfiets

Waarom is het doel waarvoor je je damesfiets gaat gebruiken zo belangrijk? Heel eenvoudig, er zijn ontzettend veel modellen en varianten damesfietsen op de markt die allemaal geschikt zijn voor verschillende doeleinden. Als jij alleen maar korte ritjes naar de winkel en vrienden maakt dan zal een dames racefiets niet iets voor jou zijn. Bedenk dan ook eerst goed waarvoor je de fiets gaat gebruiken.

Verschillende soorten damesfietsen

Als je een normale damesfiets zoekt voor dagelijks gebruik voor woon-werkverkeer dan zijn er een aantal soorten die uitkomst bieden. Voor deze situatie kan je kiezen uit een omafiets, transportfiets, sportfiets of elektrische fiets. Houd ook rekening met de gemiddelde afstanden die je aflegt, dat is ook belangrijk. Gebruik je de fiets om boodschappen te doen dan is een voordrager van belang. Bij een voordrager kan je er heel makkelijk je boodschappen in doen zonder dat de fiets het evenwicht verliest. Voor dit geval is een transportfiets of omafiets ideaal. Ben je van plan om kinderen mee te vervoeren? Overweeg dan een moederfiets of een fiets met lage instap. Ben je een sportief type en houd je van lange afstanden? Dan is een racefiets of elektrische fiets wel iets voor jou. Je merkt het, voor iedere type fietser is er wel een fiets te koop.

Let op de framemaat van de fiets

Je hebt inmiddels het type fiets uitgekozen, nu is het tijd om naar de framemaat te kijken. Het framemaat zorgt ervoor dat je niet met een te kleine en niet met een te grote fiets komt te zitten. De normale maat voor een volwassene damesfiets is 28 inch. Dat kan natuurlijk variëren en test dan ook zelf uit welke maat het beste bij jou past. Er bestaat een handige tool om de framemaat te berekenen die bij je past. Dat doe je namelijk zo: meet de lengte van je binnenbeen op en doe dat keer 0.68. De uitkomst is de ideale framemaat voor jou.

Dit bericht is geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink.

Geef een reactie