Alles over het leasen van een auto

Over heel de wereld wordt er veel gebruik gemaakt van auto’s. Dit is natuurlijk niet geheel onlogisch, want auto’s maken het ons ook een stuk makkelijker. Hiermee kunnen we zowel spullen als mensen makkelijk verplaatsen. Om een eigen auto te hebben, kun je ervoor kiezen om deze te kopen. Toch kun je naast het hebben van een auto ervoor kiezen om auto te kunnen rijden. Dit kun je doen, door middel van het leasen van een auto. Alleen wat is leasen? En wat moet je hierover weten? In de tekst hieronder lees je daar meer over!

Wat is leasen?

Wanneer je gaat leasen maak je gebruik van een financieringsvorm die je bijvoorbeeld gebruikt voor bedrijfsmiddelen. Dit kan een lease.auto zijn, maar daarnaast kun je ook machines, computers of kopieerapparaten leasen. Een leasemaatschappij kan de bedrijfsmiddelen financieren. Het is dan de bedoeling dat jij per maand een bepaald betaald aan de leasemaatschappij. Doordat jij de leasemaatschappij betaald, kun je genieten van de bedrijfsmiddelen die je nodig hebt.

Het leasen van een auto

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom je liever gebruik maakt van een leaseauto. Hierbij heb je operational lease. Dit is een bepaalde leasevorm. Bij deze leasevorm betaal je, net als je al eerder hebt kunnen lezen, maandelijks een vast bedrag. Je kunt dan de auto rijden, maar bent op dat moment geen eigenaar van die auto. Wanneer het leasecontract dan afloopt, moet je de auto weer inleveren. 

Wat zijn de voordelen?

Natuurlijk kent het leasen veel voordelen. Alleen wat zijn deze voordelen nu precies? Als eerste is het een groot voordeel dat jij niet de officiële eigenaar bent van het bedrijfsmiddel. Dit klinkt misschien gek, maar wanneer je wel eigenaar zou zijn, moet je ook opdraaien voor de mogelijke reparaties die moeten plaatsvinden. Op het moment dat je ervoor kiest om te leasen, ben je hier geen kosten aan kwijt. Deze kosten zijn dan namelijk voor de leasemaatschappij. Ook ben je niet in een keer een groot bedrag kwijt, omdat je maandelijks betaald. Hierdoor kun je beter sparen en het geld verdeeld uitgeven. 

Zijn er nadelen?

Hoewel het leasen voordelen kent, heeft het ook enkele nadelen. Zo kan het erg duur zijn wanneer je het bedrijfsmiddel weinig gebruikt. Ook kunnen je schadevrije jaren opgaan. Deze bouw je op wanneer je een eigen auto hebt. Bij het leasen ben jij natuurlijk niet de eigenaar, dus kunnen je schadevrije jaren verloren gaan. 

Dit bericht is geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink.

Geef een reactie